Φίλτρα ND για το Drone σας

Φεβ 6, 2018 | Drones | 0 Σχόλια

Φίλτρα ND  – πώς λειτουργούν και ποια να χρησιμοποιήσετε.

Τα πλάνα μακροχρόνιας έκθεσης στο φως (Long Exposure shots) είναι σχετικά εύκολο να ληφθούν τη νύχτα με ένα DJI drone λόγω του σταθεροποιητή κάμερας που διαθέτει. Απλά ρυθμίστε μια χαμηλή ταχύτητα κλείστρου και πατήστε το κουμπί λήψης. Αν τραβάτε αυτοκίνητα, σκάφη ή άλλα φωτισμένα αντικείμενα που κινούνται τη νύχτα, θα καταλήξετε με κάποια δροσερά μονοπάτια φωτός όπως στην παρακάτω εικόνα.

DJI ND Filters MyHelis

Αλλά αν προσπαθήσατε να τραβήξετε μια αντίστοιχη φωτογραφία κατά τη διάρκεια της ημέρας, γνωρίζετε ότι μόλις ρυθμίσετε το μικρότερο άνοιγμα και το χαμηλότερο δυνατό ISO, η αύξηση της ταχύτητας κλείστρου αναπόφευκτα θα δημιουργήσει υπερέκθεση της φωτεινότητας στη λήψης σας. Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η χρησιμότητα των φίλτρων ND.

 

 

Τι είναι το φίλτρο ND;
Ένα φίλτρο ουδέτερης πυκνότητας ή φίλτρο ND μειώνει την ποσότητα φωτός που εισέρχεται στον φακό της κάμερας. Υπό ισχυρό ηλιακό φως, ένα φίλτρο ND επιτρέπει στον χειριστή (φωτογράφο) ευρύτερη επιλογή διαφράγματος και ταχύτητας κλείστρου, εμποδίζοντας την υπερέκθεση (overexposure).

 

 

Μερική μετάφραση από την ανάρτηση https://store.dji.com/guides/drone-nd-filters-work-and-use/

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MyHelis Τηλεκατευθυνόμενα Μοντέλα

MyHelis Store & e-Shop


Λ. Βεΐκου & Δρυόπιδος 6
Γαλάτσι, Αττική 11147
210 213-6085
  697 858-7535
MyHelis e-Shop  

DJI Store Greece


Δρυόπιδος 6
Γαλάτσι, Αττική 11147
210 213-6774
DJI Store Greece  

Σχολή Πιλότων DPS


Η σχολή πιλότων ΣμηΕΑ (Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών) DPS είναι εγκεκριμένο εκπαιδευτικό κέντρο, από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
DPS Drone Pilot School  

GreekRotors


Δυναμικά εξελισσόμενη 100% Ελληνική εταιρεία με δραστηριοποίηση στους τομείς του εμπορίου, των εισαγωγών και των τεχνολογιών αιχμής.
GreekRotors  

Pin It on Pinterest

Share This
Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, χρησιμοποιούμε «cookies».