Ανακοινώθηκε επίσημα τα ξημερώματα το νέο drone DJI Mavic 3, το οποίο φέρνει πολλές βελτιώσεις αλλά και σημαντική αύξηση τιμής.

Το DJI Mavic 3 έχει νέα κάμερα που έγινε σε συνεργασία με την Hasselblad και έχει αισθητήρα 4/3 CMOS στα 20 megapixels και φακό 24mm με f/2.8. H κάμερα έχει μεταβλητό διάφραγμα f/2.8 με f/11 και μπορεί να εστιάσει από το 1 μέτρο, ενώ η γωνία λήψης είναι στις 84 μοίρες. Το ISO ρυθμίζεται από 100 μέχρι 6400 και το κλείστρο από 8 δευτ. μέχρι 1/8000 του δευτ.

Το νέο drone καταγράφει βίντεο σε ανάλυση 5.1Κ (5120×2700) στα 50fps (MP4/MOV, MPEG-4 AVC/H.264, HEVC/H.265) και με επιλογή για Apple Prores 422 σε 3,772 Mbps αλλά και DCI 4K βίντεο μέχρι 120fps, ενώ βγάζει φωτογραφίες RAW στα 20 megapixel.

λήψη σε Apple Prores 422 γίνεται μόνο από την έκδοση Cine του νέου drone, που είναι αρκετά πιο ακριβό.

Και τα δύο μοντέλα προσφέρουν εγγραφή 10-bit D-Log.

Όσο αφορά την δεύτερη κάμερα, πάνω από την βασική, αυτή έχει αισθητήρα 1/2-inch CMOS των 12 megapixel με φακό στα 162mm (γωνία λήψης οι 15 μοίρες) και διάφραγμα f4.4, που μπορεί να εστίασει από τα 3 μέτρα. Με αυτή την κάμερα ο χρήστης έχει δυνατότητα για 28x Hybrid Zoom (ψηφιακό και οπτικό). Το ISO και εδώ ρυθμίζεται από 100 μέχρι 6400, ενώ καταγράφει βίντεο σε 4Κ 30fps.

Οι κάμερες βρίσκονται πάνω σε gimbal 3 αξόνων (tilt, roll, pan) για σταθεροποιημένα πλάνα.

Το DJI Mavic 3 έχει ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο 8GB ενώ η έκδοση DJI Mavic 3 Cine έχει 1TB. Επιπλέον διαφορά ότι η Cine έκδοση έχει το νέο καλώδιο δεδομένων Lightspeed 10 Gbps της DJI που θα διευκολύνει τη γρήγορη μεταφορά αρχείων από το drone στον υπολογιστή.

Σημαντικό είναι ότι η το Mavic 3 ελέγχεται από την εφαρμογή Fly της DJI, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το Mavic Mini τον Νοέμβριο του 2019. Το Mavic 3 χρησιμοποιεί το ίδιο τηλεχειριστήριο RC-N1 με το Air 2S και το Mini 2, ενώ το Mavic 3 Cine συνοδεύεται από αναβαθμισμένο έξυπνο ελεγκτή, τον RC Pro. Αυτό το νέο χειριστήριο, το οποίο είναι στην ουσία διάδοχος του Smart Controller της DJI, διαθέτει οθόνη 5,5″ και 1000 nit “υψηλής φωτεινότητας”.

Η DJI έχει επίσης αναβαθμίσει το Advanced Pilot Assistance Program (APAS) στην έκδοση 5.0 το οποίο έχει έξι αισθητήρες fisheye και δύο αισθητήρες ευρυγώνιας γωνίας που ανιχνεύουν εμπόδια προς όλες τις κατευθύνσεις και σχεδιάζει διαδρομές για την αποφυγή τους. Εν τω μεταξύ, το ActiveTrack έχει επίσης ενημερωθεί στην έκδοση 5.0. Η DJI λέει ότι αυτή η νέα έκδοση όχι μόνο κινείται με το θέμα προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά μπορεί επίσης να συνεχίσει να παρακολουθεί το εν λόγω θέμα εάν μετακινηθεί έξω από το κάδρο και να το επανακτήσει γρήγορα.

Το drone επίσης διαθέτει επίσης AirSense, το οποίο χρησιμοποιεί έναν ενσωματωμένο φάρο για τη λήψη σημάτων ADS-B για να προειδοποιεί τους πιλότους όταν επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως μικρά αεροπλάνα και ελικόπτερα, βρίσκονται κοντά.

Ακόμα έχουμε νέο βελτιωμένο σύστημα επιστροφής στο σπίτι (RTH) που μετρά την ταχύτητα του ανέμου και υπολογίζει την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη διαδρομή επιστροφής στο σημείο εκκίνησης. Οι αισθητήρες μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν εμπόδια σε μέγιστη εμβέλεια 200m. Στο παρελθόν, το drone ανέβαινε στο υψηλότερο σημείο και πετούσε πάνω από εμπόδια αλλά τώρα το drone θα καθορίσει μια διαδρομή που του επιτρέπει να παρακάμψει με ασφάλεια εμπόδια αλλά και να πετύχει μικρότερο χρόνο πτήσης.

Η νέα σειρά Mavic 3 είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα που λαμβάνει δορυφορικά σήματα GPS, GLONASS και BeiDou, ώστε να αιωρείται στη θέση του πιο σταθερά, κάτι που θα βελτιώσει την ποιότητα των μακρών εκθέσεων και των hyperlapse.

Άλλη νέα προσθήκη είναι το νέο σύστημα μετάδοσης O3+ με μέγιστη εμβέλεια ελέγχου 15 χιλιόμετρα με ζωντανή ροή βίντεο στα 1080/60p. Το drone μπορεί επίσης να ταξιδέψει έως και 30 χιλιόμετρα με μέγιστη ταχύτητα 21 μ/δευτ. στη λειτουργία Sport.

Από λειτουργίες έχουμε:

  • MasterShots: το drone θα πετά αυτόματα σε μια ποικιλία αυτόνομων τρόπων πτήσης, συμπεριλαμβανομένων των Helix και Orbit.
  • Panorama: οι φωτογραφίες γίνονται σύνθεση αυτόματα στο drone
  • Γρήγορη Μεταφορά: οι εικόνες που λαμβάνονται με το drone μπορούν να μεταφερθούν αυτόματα σε μια φορητή συσκευή, χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούν στο τηλεχειριστήριο, χάρη σε Wi-Fi 6.

Τα Mavic 3 και Mavic 3 Cine ζυγίζουν 895 γραμμάρια και 899 γραμμάρια, αντίστοιχα. Τα πόδια και το σώμα είναι μακρύτερα και πιο λεπτά, και οι μπαταρίες 5000 mAh είναι επίσης πιο συμπαγείς, καθιστώντας το αεροσκάφος πιο αεροδυναμικό. Η DJI ισχυρίζεται ότι το Mavic 3 παράγει 35% λιγότερη αντίσταση σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα και προσφέρει έως και 46 λεπτά πτήσης «σε ιδανικά περιβάλλοντα», μια βελτίωση 15 λεπτών σε σχέση με τη σειρά Mavic 2.

Τέλος η DJI έχει δημιουργήσει ένα νέο προστατευτικό για την κάμερα και τους έλικες που δένει το drone για μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την μεταφορά.

 

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Τα DJI Mavic 3 και DJI Mavic 3 Cine είναι διαθέσιμα για παραγγελία στην τιμή των 2159 ευρώ ή 2869 ευρώ για την έκδοση DJI Mavic 3 Fly More Combo ή 4919 ευρώ για την έκδοση DJI Mavic 3 Cine Premium Combo. Θα τις βρείτε εδώ.

Το Mavic 3 Fly More Combo περιλαμβάνει δύο επιπλέον μπαταρίες Intelligent Flight, μια τσάντα μεταφοράς και ένα σετ φίλτρων ND4/8/16/32.

Το DJI Mavic 3 Cine Premium Combo περιλαμβάνει τα παραπάνω συν το DJI RC Pro, επιπλέον σετ φίλτρων ND64/128/256/512, και το καλώδιο δεδομένων Lightspeed 10 Gbps.

Pin It on Pinterest

Share This
Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, χρησιμοποιούμε «cookies».