Μπαταρίες ιόντων λιθίου πολυμερούς (LiPo)

Μαρ 13, 2018 | Ενέργεια | 0 Σχόλια

Μια μπαταρία ιόντων λιθίου πολυμερούς (LiPo) παρέχει υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα (ενέργεια ανά μονάδα μάζας) από άλλους τύπους μπαταριών λιθίου. Είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τύπους επαναφορτιζόμενων μπαταριών για εφαρμογές όπου το βάρος είναι κρίσιμο χαρακτηριστικό – όπως tablets, κινητά τηλέφωνα ή ραδιοελεγχόμενα αεροσκάφη.

Οι μπαταρίες LiPo παρέχουν στους κατασκευαστές εξαιρετικά πλεονεκτήματα. Μπορούν εύκολα να παράγουν μπαταρίες σχεδόν οποιουδήποτε επιθυμητού σχήματος. Για παράδειγμα, οι απαιτήσεις χώρου και βάρους των κινητών τηλεφώνων και των φορητών υπολογιστών μπορούν να ικανοποιηθούν πλήρως. Επίσης, έχουν χαμηλό ποσοστό αυτοεκφόρτισης, το οποίο είναι περίπου 5% ανά μήνα και πολύ μικρό φαινόμενο μνήμης.

Τα στοιχεία LiPo επηρεάζονται από τα ίδια προβλήματα με άλλα στοιχεία ιόντων λιθίου. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να θέσουν ιδιαίτερους κινδύνους ασφάλειας επειδή περιέχουν εύφλεκτο ηλεκτρολύτη και ενδέχεται να διατηρούνται υπό πίεση. Η υπερφόρτιση, η υπερβολική εκφόρτιση, η υπερβολική θερμοκρασία, το βραχυκύκλωμα, η θραύση και η διείσδυση μεταλλικών αντικειμένων στο κέλυφός της, μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφική βλάβη, συμπεριλαμβανομένης της θραύσης της θήκης, της διαρροής ηλεκτρολύτη, της ανάφλεξης ή ακόμα και έκρηξης.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MyHelis Τηλεκατευθυνόμενα Μοντέλα

MyHelis Store & e-Shop


Λ. Βεΐκου & Δρυόπιδος 6
Γαλάτσι, Αττική 11147
210 213-6085
  697 858-7535
MyHelis e-Shop  

DJI Store Greece


Δρυόπιδος 6
Γαλάτσι, Αττική 11147
210 213-6774
DJI Store Greece  

Σχολή Πιλότων DPS


Η σχολή πιλότων ΣμηΕΑ (Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών) DPS είναι εγκεκριμένο εκπαιδευτικό κέντρο, από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
DPS Drone Pilot School  

GreekRotors


Δυναμικά εξελισσόμενη 100% Ελληνική εταιρεία με δραστηριοποίηση στους τομείς του εμπορίου, των εισαγωγών και των τεχνολογιών αιχμής.
GreekRotors  

Pin It on Pinterest

Share This
Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, χρησιμοποιούμε «cookies».