Από τότε που η τεχνολογία των κινητήρων έγινε διαθέσιμη σε όλους, ίσως καμία βιομηχανία δεν είχε μεγαλύτερη επίπτωση από την αεροφωτογραφία. Με τον έλεγχο μιας φωτογραφικής μηχανής υψηλής ευκρίνειας, σταθεροποιημένης με gimbal στον αέρα, οι άνθρωποι θα μπορούσαν τώρα να καταγράφουν τοπία, πόλεις και θέματα όπως ποτέ άλλοτε. Μεταξύ των τεχνολογιών που βοήθησαν τους δημιουργούς να γυρίσουν επαγγελματικά, το ActiveTrack μπορεί να αποδείχθηκε το πιο χρήσιμο και σημαντικό.

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ σας για το ActiveTrack, δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα ή δεν είστε σίγουροι για το πώς να το χρησιμοποιήσετε κατά τη μαγνητοσκόπηση με το DJI σας, μάθετε τώρα!

 

Τι είναι το ActiveTrack;

Η λειτουργία ActiveTrack έκανε το ντεμπούτο της με το Phantom 4 τον Μάρτιο του 2016, παρέχοντας στους αεροφωτογράφους έναν ευκολότερο, ασφαλέστερο τρόπο να πετύχετε ένα κινηματογραφικό πλάνο ενώ πετάτε. Όταν είναι ενεργοποιημένο, το ActiveTrack ακολουθεί ένα επιλεγμένο αντικείμενο καθ ‘όλη τη διάρκεια της λήψης, είτε περπατά κατά μήκος μιας διαδρομής, οδηγεί αυτοκίνητο ή και κολυμπάει στον ωκεανό! Αν και εντοπίζει έξυπνα το θέμα, θα χρησιμοποιήσει τα συστήματα όρασης και αίσθησης για να διατηρήσει την ασφαλή πτήση, επιτρέποντας στους χρήστες να επικεντρωθούν περισσότερο στη λήψη της φωτογραφίας. Με την δύναμη να πετάξει και να κινηματογραφεί σαν έμπειρος φωτογράφος, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι το ActiveTrack έχει γίνει ένας στυλοβάτης για κάθε drone που ήρθε μετά το Phantom 4!

 

 

Πως λειτουργεί το ActiveTrack

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς λειτουργεί το ActiveTrack. Επειδή αυτή η λειτουργία απαιτεί ισχυρό σήμα GPS και χρήση των συστημάτων οράσεως του αεροπλάνου, είναι διαθέσιμη μόνο όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία P (λειτουργία θέσης). Βεβαιωθείτε ότι το drone σας έχει ρυθμιστεί σε λειτουργία P, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ActiveTrack. Μόλις είστε σε λειτουργία ActiveTrack, αγγίξτε ή σχεδιάστε ένα κουτί γύρω από το αντικείμενο στην οθόνη, ενώ χρησιμοποιείτε το DJI GO 4. Μια χρήσιμη συμβουλή για το σχεδιασμό ενός κουτιού: δοκιμάστε να συμπεριλάβετε ολόκληρο το αντικείμενο μέσα στο κουτί, όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την πιο ακριβή παρακολούθηση του θέματος σας.

Επιλογές για την χρήση του ActiveTrack

Αφού έχετε επιλέξει και έχει αναγνωριστεί το αντικείμενο, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την ισχυρή λειτουργία για να δημιουργήσετε δημιουργικά κινηματογραφικά βίντεο. Λάβετε υπόψη ότι έχετε διαφορετικές επιλογές για τη χρήση του ActiveTrack.

 

Trace

Το αεροσκάφος παρακολουθεί το αντικείμενο σε σταθερή απόσταση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Roll stick στο τηλεχειριστήριο ή το slider στην οθόνη του DJI GO 4 για να πετάξετε γύρω από το αντικείμενο σας σε έναν κύκλο.

Profile

Το αεροσκάφος παρακολουθεί το αντικείμενο σε σταθερή γωνία και απόσταση από την πλευρά. Όπως το Trace, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Roll stick στο τηλεχειριστήριο για να πετάξετε το αντικείμενο σε έναν κύκλο. Επίσης, ενώ η σειρά Phantom 4 και η σειρά Mavic Pro μπορούν να αποφύγουν εμπόδια καθώς πετούν στη λειτουργία Profile, το Spark δεν μπορεί.

 

Spotlight

Το αεροσκάφος δεν θα εντοπίσει αυτόματα ένα αντικείμενο, αλλά διατηρεί την κάμερα να δείχνει στο αντικείμενο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το τηλεχειριστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ελιγμό του αεροσκάφους, αλλά η περιστροφή θα είναι απενεργοποιημένη. Χρησιμοποιώντας το αριστερό stick και το gimbal θα ρυθμίσετε τη διαμόρφωση του θέματος.

 

Καλύτερες Χρήσεις του ActiveTrack

Τώρα που έχουμε μάθει τα βασικά, ας αρχίσουμε να κινηματογραφούμε! Η χρησιμότητα του ActiveTrack δεν μπορεί να μετρηθεί, επειδή οι χρήστες βρίσκουν νέους τρόπους για να καταγράψουν διαφορετικά είδη βίντεο με νέους τρόπους. Αν ψάχνετε για κάποιες ιδέες, ρίξτε μια ματιά σε μερικές προτάσεις για τη χρήση του ActiveTrack στην επόμενη πτήση σας.

 

Αντικείμενα

Φυσικά, μπορείτε να μαγνητοσκοπήσετε με τους φίλους σας, αλλά με ένα ισχυρό drone, γιατί να μην δείτε την μεγάλη εικόνα; Στην πραγματικότητα, μπείτε σε ένα αυτοκίνητο και αφήστε το drone σας να ακολουθήσει το αυτοκίνητό σας! Αυτό θα σας δώσει τέλειο οδικό ταξίδι για να δείξετε ότι η περιπέτεια δεν αφορά μόνο τον προορισμό, αλλά και το ταξίδι. Καλύτερα, βγείτε στην ανοιχτή θάλασσα! Ακριβώς όπως τα οδικά οχήματα, ένα drone μπορεί να ακολουθήσει και να πετάξει γύρω από βάρκες, γιοτ και άλλους τύπους σκάφη, επιτρέποντάς σας να τραβήξετε την τέλεια φωτογραφία των διακοπών σας σε επίπεδο της θάλασσας. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε κινούμενη λήψη μη μετακινούμενων αντικειμένων. Αν συναντήσετε μερικές εκπληκτικές ιστορικές τοποθεσίες ή εκπληκτική αρχιτεκτονική, γιατί να μην έχετε την τέλεια θέα; Η χρήση του ActiveTrack θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ομαλά, συνεπή, επαγγελματικού επιπέδου πλάνα ενώ θα πετάτε γύρω από το κτίριο.

 

Δραστηριότητες

Ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθείτε! Είναι καταπληκτικό το να πιστεύεις ότι ένα drone μπορεί να κρατήσει ένα αντικείμενο στο κέντρο του πλαισίου χωρίς να χρειάζεται να φορέσει κάποιον ειδικό εξοπλισμό και αυτό σου επιτρέπει να ανοίξεις τις δυνατότητες σε ό, τι μπορείς να φανταστείς. Ανεβάστε το επόμενο jog, πεζοπορία, ή ακόμα και το κολύμπι σε ένα νέο επίπεδο με το ActiveTrack να σας μαγνητοσκοπεί σε κάθε σας βήμα. Ακόμη και αν το αντικείμενο σας επιταχύνει στον ανοιχτό δρόμο σε μια μοτοσικλέτα ή ταξιδεύει μέσα από ένα τεράστιο κύμα πάνω σε μια σανίδα του surf, το ActiveTrack θα αναγνωρίσει και θα συνεχίσει να σας δίνει την εικόνα της δράσης, όπου όλοι οι φίλοι σας και οι φαν των κοινωνικών μέσων θα αγαπήσουν!

 

Πείτε την Ιστορία σας

Φυσικά, η πραγματική δύναμη στο φανταστικό υλικό είναι η καταγραφή της στιγμής και όλα όσα πηγάζουν από αυτή. Έτσι δημιουργείτε ένα είδος ιστορίας που δεν χρειάζεται λόγια. Βρείτε ασυνήθιστες, απομονωμένες τοποθεσίες και πετάξτε γύρω από το αντικείμενο σας για να το μαγνητοσκοπήσετε από μια επική οπτική. Αντί να πηγαίνετε για μεγάλο πλάνο, μπορείτε επίσης να κρατήσετε το πλάνο περισσότερο κοντά και στενά, φωτογραφίζοντας το υποκείμενο σας στο φυσικό τους στοιχείο, κάνοντας αυτό που αγαπά καλύτερα.

 

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε

Πριν βγείτε έξω και χρησιμοποιήστε το ActiveTrack για να δημιουργήσετε το επόμενο μεγάλο σας βίντεο, αξίζει να εξετάσετε μερικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι η πτήση σας δεν θα είναι μόνο ομαλή αλλά και ασφαλής.

 

Ταχύτητα του αεροσκάφους

Να θυμάστε, το ActiveTrack λειτουργεί μόνο σε λειτουργία P, η οποία είναι σημαντικά πιο αργή από τη λειτουργία Sport. Για παράδειγμα, το Mavic Pro μπορεί να φτάσει σε 40 mph σε λειτουργία S, αλλά περιορίζεται σε 22 mph σε λειτουργία P. Βεβαιωθείτε ότι το αντικείμενο με το οποίο θέλετε να συμβαδίσετε κινείται μέσα στην ταχύτητα της λειτουργίας του drone.

 

Χρώμα

Ο τρόπος με τον οποίο το ActiveTrack είναι σε θέση να εντοπίσει και να ακολουθήσει το αντικείμενο του είναι με χρωματική αντίθεση μεταξύ του θέματος και του φόντου. Αυτό σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά χρώματος, τόσο καλύτερη είναι η απόδοση του ActiveTrack. Βεβαιωθείτε ότι το αντικείμενο σας φοράει ρούχα που τα βοηθούν να ξεφύγουν από το περιβάλλον. Για παράδειγμα, αν ο φίλος σας κάνει snowboarding, μια κόκκινη στολή θα κάνει πολύ καλύτερα από ένα λευκό.

 

Εμπόδια

Εάν το αντικείμενο σας απομακρυνθεί κατά τη διάρκεια της λήψης ταινιών, όπως η είσοδος σε μια σήραγγα ή μια ομάδα δένδρων, το drone σας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταφέρει το θέμα όταν αναβιώσει. Ωστόσο, αν το αντικείμενο είναι εκτός τόπου για πολύ ώρα, το drone θα μπορούσε να «χάσει» την όψη του. Εάν συμβεί αυτό, επιλέξτε ξανά το αντικείμενο για να συνεχίσετε την παρακολούθηση.

 

Παρόλο που πάντα θα υπάρχουν ερωτήσεις με οποιοδήποτε χαρακτηριστικό γνώρισμα των drone, πολλοί θέτουν τις παρακάτω ερωτήσεις πιο συχνά από άλλους. Για να σας βοηθήσουμε, θα τις ξεκαθαρίσουμε!

“Αν το θέμα μου εξαφανιστεί τελείως, τι θα συμβεί;”

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα αντικείμενο στην πραγματικότητα «εξαφανίζεται», τουλάχιστον για το drone σας. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση αυτού του γεγονότος είναι εάν το αντικείμενο σας βρίσκεται στο νερό και ξαφνικά βυθίζεται, έξω από το οπτικό πεδίο. Εάν συμβεί αυτό, το drone θα σταματήσει να κινείται, θα αιωρηθεί και θα προσπαθήσει να εντοπίσει ξανά το αντικείμενο. Σε κάποιο σημείο, ο κολυμβητής σας θα θέλει να έρθει για τον αέρα, και το drone σας θα συνεχίσει την παρακολούθηση. Αλλά τι γίνεται αν το θέμα επανέλθει εκτός πλαισίου; Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να ανακτήσετε τον έλεγχο του drone για να πετάξετε και να βρείτε το αντικείμενο. Χειρότερη περίπτωση, το drone θα αιωρείται μέχρι να ενεργοποιηθεί το RTH χαμηλού επιπέδου μπαταρίας.

“Τι γίνεται αν χάσω τη σύνδεση με το drone κατά τη διάρκεια του ActiveTrack;”

Αν το drone σας παρακολουθεί ένα αντικείμενο και ξαφνικά αποσυνδεθεί, μια ανησυχία είναι ότι ο drone θα συνεχίσει να ακολουθεί, ακολουθώντας και ακολουθώντας από μόνο του, μέχρι να πετάξει σε εμπόδιο ή η μπαταρία του τελειώσει. Ευτυχώς για σας, το ActiveTrack σχεδιάστηκε με καταστάσεις όπως αυτή στο μυαλό. Τη στιγμή που θα χάσει τη σύνδεσή του, ο δρομέας θα ξεκινήσει το RTH, πετώντας κατά μήκος της εξερχόμενης διαδρομής πτήσης για να εξασφαλίσει ασφάλεια.

Σχετική εικόνα

Απογειωθείτε και ενεργοποιηθείτε

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοήθησε, όχι μόνο να καταλάβετε τη μαγεία πίσω από το ActiveTrack αλλά και να είστε σίγουροι για τη χρήση του. Δείξτε μας τι έχετε και μαγνητοσκοπήστε το είδος του βίντεο που μπορείτε να δημιουργήσετε με αυτή την αυξημένη ελευθερία!

Pin It on Pinterest

Share This
Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, χρησιμοποιούμε «cookies».