Τα  Drones έχουν γίνει το πιο δημοφιλές δώρο για παιδιά και για καλό λόγο. Τα τηλεκατευθυνόμενα γενικά, μπορούν να παρέχουν ατέλειωτες ώρες πτητικής διασκέδασης και να διευρύνουν τη γνώση από το συντονισμό των χεριών- ματιών με τις δεξιότητες της επιστήμης τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM). Αλλά δεν είναι κάθε drone κατάλληλο για τους νέους χρήστες. Πριν να εισαγάγετε το παιδί σας στον κόσμο των drone , αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τους διάφορους τύπους drone που είναι διαθέσιμοι.

Ενώ τα drone εγγυώνται ώρες διασκέδασης (με πολλαπλές επαναφορτίσεις  μπαταρίας, φυσικά), έχουν επίσης μια σοβαρή πλευρά. Η κατανόηση των οδηγιών για την ασφάλεια είναι απαραίτητη πριν από την απογείωση για πρώτη φορά. Η DJI διαθέτει μια σειρά από εξαιρετικά εγχειρίδια χρήσης, μεταφρασμένα από εμάς στα Ελληνικά.  Είναι  όμως σημαντικό να γνωρίζετε και τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς. Αφιερώστε λίγο  χρόνο να μάθετε αυτά με το παιδί σας πριν από την πρώτη τους πτήση. Λόγω του ενδεχόμενου κινδύνου που διατρέχουν τα drone , συνήθως αναφέρονται ως προϊόντα 14+ και ως εκ τούτου είναι ευθύνη σας ως γονέας ή κηδεμόνας για να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτούς τους νόμους και τις οδηγίες.

Λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπ’ οψη

Τα drone ποικίλλουν σε μέγεθος και σε μεθόδους λειτουργίας. Είναι σημαντικό να εξετάσετε την ευκολία χρήσης τους πριν αγοράσετε ένα για το παιδί σας. Ψάξτε για ένα drone που έχει ένα εύκολο ξεκίνημα  για να κάνει την ημέρα έναρξης απλή. Ένα κουμπί γρήγορης επιστροφής στο σπίτι (return to home) είναι επίσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για να βεβαιωθείτε ότι το drone του παιδιού σας μπορεί να επιστρέψει σε αυτά γρήγορα και με ασφάλεια. Τα drone που έχουν διαισθητικά συστήματα ελέγχου θα διασφαλίσουν ότι το παιδί σας θα αξιοποιήσει στο έπακρο το drone τους και θα τους ενθαρρύνει να μάθουν περισσότερα εάν μπορούν να κατανοήσουν τα βασικά της πτήσης γρήγορα.

 

Ανθεκτικό σχέδιο

Όπως όλα τα παιχνίδια, τα drone πρέπει να είναι σε θέση να αντέχουν σε μερικές ας το πούμε απότομες προσγειώσεις και σε χτυπήματα εμποδίων που κακώς βρέθηκαν μπροστά στην πορεία της πτήσης σας. Αλλά δεν είναι όλα τα drone κατασκευαστικά τα ίδια. Ψάξτε για ένα drone που να είναι εύκολο να αντικατασταθούν οι έλικες από εσάς τους ίδιους και ένα σχέδιο που θα συγχωρεί λίγα χτυπήματα . Δεν θα υπήρχε τίποτα πιο θλιβερό για τους γονείς και τα παιδιά να βλέπουν ένα λατρευτό δώρο που θρυμματίζεται στην πρώτη πτήση.

Σχέση τιμής

Το τελευταίο σημείο που λαμβάνεται υπόψη όταν αγοράζετε ένα drone είναι η τιμή. Συγκρίνετε την ποιότητα των εξαρτημάτων του αεροσκάφους με τη σχέση τιμής. Η αγορά από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή  θα σημαίνει ότι έχετε εξυπηρέτηση και τεχνική υποστήριξη ακόμη και αφού το αγοράσατε. Σημαίνει, αγοράστε από εταιρία που έχει μια σταθερή παρουσία στο διαδίκτυο και μια σαφή μέθοδο επικοινωνίας με τους πελάτες της.

Οι δύο επιλογές που σας προτείνουμε.

Tello

Το Tello ειναι το πιο νέο στην αγορά με τεχνολογία από την Intel και την DJI. Το μίνι-drone των 110,00 Ευρώ διαθέτει μια φωτογραφική μηχανή που συλλαμβάνει βίντεο 360 μοιρών και μεταδίδει ζωντανά πλάνα σε ένα tablet ή σε κινητό τηλέφωνο. Το Tello drone, το οποίο ζυγίζει μόλις 80 γραμμάρια, μπορεί να πετάξει για 13 λεπτά και να βγάλει φωτογραφίες 5-megapixel – ιδανικό για τον αρχάριο φωτογράφο, τον σκηνοθέτη ή τον επιδιωκόμενο μικρού  πιλότου drone στο σπίτι.

Δεν χρειάζεται να είστε έμπειρος πιλότος για να τραβήξετε ένα καλό πλάνο. Το Tello έρχεται με το χαρακτηριστικό των  DJI EZ πλάνων, πράγμα που σημαίνει ότι οι ταινίες μικρού μήκους σας είναι μια απλή εντολή στο Tello για να γίνουν . Απλά ρυθμίστε τη λειτουργία του drone σε κύκλο, 360 ή Up & Away και το λογισμικό Tello θα καταγράψει και θα επεξεργαστεί την τέλεια θέση και θα τραβήξει το  βίντεο για εσάς. Καθώς ο ενθουσιασμένος μικρός πιλότος σας  ξεκινάει την εκπαίδευσή του, το Tello είναι επίσης ένα ασφαλές πτητικό μηχανάκι για εσωτερικούς χώρους. Είναι ελαφρύ και στιβαρό  που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά φιλικό προς τα παιδιά.

DJI Spark

Μια άλλη μεγάλη επιλογή όταν ψάχνετε να επενδύσετε σε ένα drone για τα νεότερα μέλη της οικογένειας είναι το DJI Spark. Εάν τα παιδιά σας δεν είναι μόνο εκκολαπτόμενοι ενθουσιασμένοι drone πιλότοι, αλλά ενδιαφέρονται  και για τον κηνιματοφραφικό τομέα, αυτό είναι μια καλή επιλογή για τη βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση  των οικογενειακών δραστηριοτήτων. Το Spark τραβά φωτογραφίες  12 megapixel και  βίντεο με ταχύτητα 1080p (30 fps) . Το Spark πετάει περίπου 16 λεπτά ανά φόρτιση.

Η λειτουργία ActiveTrack αναγνωρίζει αυτόματα τα κινούμενα αντικείμενα που θα επιλέξετε και τα παρακολουθεί αξιόπιστα ανάλογα με το τι είναι και πόσο γρήγορα κινούνται. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό drone για τα παιδιά που ακολουθεί το χρήστη (follow me mode ). Το Spark είναι διαισθητικό στη χρήση και μπορεί να λειτουργήσει με έλεγχο χειρονομίας. Σωστά!!!  Χρησιμοποιήστε απλές χειρονομίες για να ελέγξετε το drone και να το κάνετε να κάνει ελιγμούς σε διάφορες λειτουργίες Selfie. Είναι πολύ διασκεδαστικό!!

Pin It on Pinterest

Share This
Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, χρησιμοποιούμε «cookies».